°C

O kulinariach i tradycji w muzeum w Ochli

fot. Daniel Sawicki
 

Wspaniałe potrawy, znakomici muzycy oraz zespoły taneczne – na to wszystko zapraszają organizatorzy wydarzenia „Dobre, smaczne, bo lubuskie” w Muzeum Etnograficznym w  Ochli.

Jak wypieka się chleb, jak zrobić dobre ciasto na pierogi, czy w końcu jak przygotować dobrą dziczyznę. Tego wszystkiego dowiemy się podczas imprezy, która rozpocznie się w niedziele o godz. 11.00. – Na scenie zaprezentują się zespoły z Kazachstanu, Litwy, Ukrainy, Rumunii, Słowacji, Serbii i z Polski – zapowiada Damian Danak ze skansenu w Ochli:

Imprezie będzie towarzyszył tradycyjny festiwal „Oblicza tradycji”, w ramach którego, nie zabraknie konkursu solistów „Śpiewacy w Ochli”. Pojawi się też nowy konkurs pod nazwą „Muzycy w Ochli”. Wydarzenie potrwa do godz. 17.00.

 

 

 

 

 

 

Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj przez Facebooka